Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα | Δημόσιο Πρόγραμμα Ελευσίνα 2021

Posted on Oct 24, 2017 in Uncategorized

Μέσα από το «Δημόσιο Πρόγραμμα» της Ελευσίνας 2021, όλος ο κόσμος γνωρίζει, συνδέεται και γίνεται μέρος των καλλιτεχνικών έργων που δημιουργούνται σήμερα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.


Ξεναγήσεις

Με την ευκαιρία της παράτασης λειτουργίας του έργου Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα και λίγο πριν τη λήξη του στις 30 Νοεμβρίου, η Δανάη Στράτου και η Αλεξάνδρα Κοροξενίδη σας προσκαλούν σε 2 ξεναγήσεις.

Μετά την ξενάγηση στην εγκατάσταση θα ακολουθήσει επίσκεψη στην παράλληλη έκθεση Στοιχεία που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο “Λεωνίδας Κανελλόπουλος, και περιλαμβάνει στοιχεία καταγραφής και τεκμηρίωσης από το έργο Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα, σε ανοιχτό διάλογο με παλαιότερα έργα της εικαστικού, τα οποία επικεντρώνονται σε στοιχεία του φυσικού και του ανθρώπινου περιβάλλοντος.

Ημερομηνίες Ξεναγήσεων: 5 & 12 Νοεμβρίου
Ώρα Συνάντησης: 16:30
Διάρκεια: Περίπου 2 ώρες
Σημείο Συνάντησης: στην Είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου, Κανελλοπούλου 1, Παραλία Ελευσίνας

Για τη διευκόλυνση της οργάνωσης των ξεναγήσεων, σας παρακαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας εδώ.
Εκτός των προγραμματισμένων, μπορούν να πραγματοποιούνται -κατόπιν αιτήματος- ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών, τόσο στην έκθεση όσο και στην εγκατάσταση. (εκδήλωση ενδιαφέροντος στην κα. Βουδούρη, georgia@medianeras.gr )


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

“Βρίσκω το σπίτι μου” – Βιωματικό εργαστήριο για σχολικές ομάδες (ηλικίες 8+ ετών) και οικογένειες

Τα βιωματικά εργαστήρια «Βρίσκω το σπίτι μου» που θα πραγματοποιούνται στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο της εγκατάστασης «Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα» της Δανάης Στράτου στο Παλαιό Ελαιουργείο και να ακολουθήσουν μια διαδρομή που οδηγεί σε χίλια κεραμικά αγγεία γεμάτα με νερό.

H ξενάγηση διαρθρώνεται σε 3 στάδια και περιλαμβάνει:

  • τη γνωριμία των παιδιών με την τέχνη της εγκατάστασης,
  • την ερμηνεία του έργου «Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα» μέσα από τα μάτια της Δανάης Στράτου και από τους μύθους της περιοχής,
  •  τη σωματική βίωση του έργου με το αυτί, τη μύτη, το δέρμα, τους μυς, με χάρακες, ταινίες, δάχτυλα, βήματα και αγκώνες.

Τα παιδιά καλούνται να περιπλανηθούν στον χώρο και να βρουν το “δικό τους σπίτι” ανάμεσα στα 1000 εγκατεστημένα κεραμικά αγγεία. Με μέτρο το σώμα τους εντοπίζουν το αγγεία και το σημειώνουν πάνω στον χάρτη/κάτοψη της εγκατάστασης. Με άξονα αυτό αφηγούνται με κείμενο και εικόνα μια προσωπική ανάμνηση ή μια σκέψη που αφορά στην ιδέα της κατοικίας.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας των εργαστηρίων η κάτοψη του έργου με τα 1000 σημεία-αγγεία θα είναι επισκέψιμη από τους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι θα μπορούν να διαβάζουν τις ιστορίες των παιδιών κλικάροντας τα ενεργά σημεία του χάρτη. Στόχος να συλλεχθούν 1.000 ιστορίες, μία για κάθε πιθάρι.

Διάρκεια εργαστηρίων: 90 λεπτά
Μέγιστος αριθμός: 50 παιδιά ανά ξενάγηση
Ηλικίες: 8+ ετών
Ημέρες  διεξαγωγής: Τρίτη & Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή (επιλεγμένες ημερομηνίες)
Χώρος εργαστηρίων: Παλαιό Ελαιουργείο

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται κατόπιν κράτησης συμπληρώνοντας τη φόρμα

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 5537206 ή στο email info@eleusis2021.eu

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art – VYCA


365 Days After, 1147 Days to Go

Η εικαστική εγκατάσταση της Δανάης Στράτου «Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα» είναι  η κύρια πηγή έμπνευσης και σημείο αναφοράς της Δημόσιας Δράσης “365 Days After,1147 Days to Go” της Ελευσίνας 2021 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, που πραγματοποιείται στις 11 Νοεμβρίου για τον εορτασμού του ενός έτους από την ανακήρυξη της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η δράση ξεκινάει με ένα εργαστήριο ζωγραφικής στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας, κατά τη διάρκεια του οποίου 300 παιδιά της πόλης, που έχουν γνωρίσει το έργο της Δανάης Στράτου μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βρίσκω το Σπίτι μου», θα ζωγραφίσουν φωτιζόμενες ειδικές κατασκευές στο σχήμα του αγγείου. Στη συνέχεια, τα παιδιά με τα φωτιζόμενα αγγεία στα χέρια, θα δημιουργήσουν μία πομπή, που θα διασχίσει την πόλη και την εικαστική εγκατάσταση της Δανάης Στράτου στο Ελαιουργείο για να καταλήξει στη θάλασσα, απ’ όπου τα αγγεία θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς τη Μεσόγειο.


Documentary

Δείτε εδώ το 20λεπτο ντοκιμαντέρ σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής του έργου Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μέρος της έκθεσης ΣΤΟΙΧΕΙΑ, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο “Λεωνίδας Κανελλόπουλος”.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης:  Τρίτη – Παρασκευή 9:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00,   Σάββατο – Κυριακή: 18:00 – 21:00, Εκτός επίσημων αργιών
Διεύθυνση: Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας

Η εγκατάσταση της Δανάης Στράτου Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα συνεχίζει να είναι ανοιχτή και θα παραμείνει έως τις 30 Νοεμβρίου, με ανανεωμένο ωράριο λειτουργίας.

Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη- Σάββατο  16.30-21.00,  Κυριακή 11.00-14.00 & 16.30-21.00, Δευτέρα κλειστά
Διεύθυνση: Παλαιό Ελαιουργείο, Κανελλοπούλου 1, Παραλία Ελευσίνας

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com