Fashion Revolution Greece | Global Fashion Disruptors 
| Μια μεγάλη γιορτή για τη βιώσιμη μόδα 


Posted on Nov 15, 2017 in Uncategorized

Το Fashion Revolution Greece και τo SoFE σας προσκαλούν στο “Global Fashion Disruptors” σε μια μεγάλη γιορτή για τη Βιώσιμη Μόδα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 19 & 20 Νοεμβρίου!
Μαζί μας θα βρίσκεται η Orsola de Castro, Ιδρύτρια και Creative Director του παγκόσμιου κινήματος Fashion Revolution.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου,11:00 – 24:00, σας περιμένουμε στην Αγορά Κυψέλης για μια μέρα γεμάτη εκδηλώσεις για κάθε ηλικία!
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκονται εδραιωμένοι επαγγελματίες και σχεδιαστές του κλάδου της ηθικής και βιώσιμης μόδας, επιστήμονες, εκπρόσωποι της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και ΜΚΟ, αλλά και δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μεσα από τις δράσεις τους αναπροσδιορίζουν τη μόδα παγκοσμίως.
Η βιομηχανία της μόδας είναι ο 2ος μεγαλύτερος ρυπαντής του περιβάλλοντος μετά την πετρελαιοβιομηχανία. 
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ειδικούς και ακαδημαϊκούς να μοιράζονται τις γνώσεις τους σχετικά με τις τρέχουσες καινοτομίες στον τομέα των βιώσιμων υφασμάτων και βαφών, της ανακύλωσης και του up-cycling (αναβαθμιστική ανακύκλωση), σχετικά με την καταστροφή της πανίδας και του περιβάλλοντος, τη διαχείριση εφοδιαστικών αλυσίδων και την επιλογή προμηθευτών.

Η μόδα ειναι ο 2ος μεγαλύτερος κλάδος ενίσχυσης της ανθρώπινης δουλείας. 
Ειδικοί, επαγγελματίες και εκπρόσωποι ΜΚΟ θα μας μεταφέρουν τις ιστορίες τους, θα μας δείξουν τί μπορούμε να κάνουμε εμείς στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Ενσωμάτωσης, της προώθησης των Ανθρώπινων δικαιωμάτων & της εξάλειψης της καταναγκαστικής εργασίας στη βιομηχανία της μόδας.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να αγοράσουν στο pop-up market δημιουργίες των 3QUARTERS, Alexandra Apsokardou, Allowme, Bagism, Ethnological Museum of Thrace, Fabric Republic, Give Thanks, Debbie Tzima, Despotnia, Kostandi, Μαργαρίτα Μαρίτσα, maxumarta, MIK, Oinofyta Wares, SOFFA, Tailor’s Art Handmade, Théla, Urban Owl, Φoutà.
Ακόμα, θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ρούχα στο ανταλλακτικό παζάρι και να λάβουν μέρος σε ένα απο τα workshops για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της βιώσιμης μόδας.

Η κορύφωση της ημέρας θα γίνει στις 17:15 με την προβολή της διεθνούς ταινίας “One Over Many” της Daphne Bengoa (διάρκεια 30’) βασισμένη στην ιστορία του SOFFA. Θα ακολουθήσει βράβευση των τριών διεθνών (Γερμανία, Ολλανδία-Ρουμανία, Γαλλία ) βέλτιστων πρακτικών κοινωνικής ένταξης στη μόδα του διαγωνισμού Global Fashion Disruptors από την σχεδιάστρια Orsola de Castro – Ιδρύτρια του Fashion Revolution, τον Δρ. Γιώργο Ιωάννου – Καθηγητή International MBA Ο.Π.Α. και η κα. Ράνια Αντωνοπούλου- Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η βραδιά θα κλείσει με Dj set party απο το MAD Radio, έθνικ και vegan φαγητό και ποτό, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα θα λειτουργούν το Pop up market, η έκθεση ελλήνων και προσφύγων καλλιτεχνών, η έκθεση κουστουμιών,το ανταλλακτικό παζάρι, και το σημείο ανακύκλωσης υφασμάτων.

Την τελετή θα χαιρετίσει η κα. Ράνια Αντωνοπούλου- Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Η δεύτερη ημέρα περιλαμβάνει σεμινάρια και ομιλίες απο τις βέλτιστες πρακτικές των διεθνών καλεσμένων μας, καθώς και συζήτηση για τη στρατηγική, τους στόχους και τη δομή του Fashion Revolution Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, 11:00 – 14:00 στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γίνετε μέρος της γιορτής!
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και μπορείτε να κρατήσετε τη θέση σας εδώ http://bit.ly/2xQ8NcI

 

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου εδώ 

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου εδώ 

Facebook event: www.facebook.com/events/1958737951007032/


Χώροι διεξαγωγής:
Κυριακή 19 Νοεμβρίου | Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42 113 61 Αθήνα
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com